SPORT I POLITIKA

Nije valjda dotle došlo. O uplitanju politike u sport priča se decenijama i svaka takva priča ima dva kraja, dve istine-kažu neki. A nije baš tako, istina je uvek jedna. Ali kada se različito ispriča priča…e onda može da izgleda da ih ima više. Politika je umešala svoje prste u sport odavno i nije to naš izum. Setimo se Olimpijskih igara 1936.godine u Berlinu, Olimpijskih igara u Moskvi pa potom u Los Anđelosu, Zimskih igara u Koreji ili nama bližih slučajeva – Poljuda, Maksimira….. Ni mi nismo imuni, i kod nas su stadioni jedno vreme bili odraz političkih prilika. Da ne nabrajamo političare u klubovima, još od doba komunizma pa sve do danas- kod
nas i u regionu, kako se to moderno kaže.

SUZA


Ceo ovaj uvod u stvari je zbog jednog suzavca bačenog van sezone u turističkoj prestonici Crne Gore. Sve i da su, a priča se svašta, navijači inicirali incident, teško je shvatiti odluku policije da baci suzavac u bazen kako bi, navodno smirila situaciju. Kao svedok mnogih sportskih događaja nikada nisam video tako nešto. Bacitti suzavac među vaterpoliste i one koji gledaju vaterpolo…… neeeeee, mislio sam da je to nemoguće.
I onda reći da su suzavac ubacili navijači a posle priznati da nisu kada je reagovalo rukovodsvo Regionalne lige, i priznati: ipak smo mi. Da nije malo previše? Previše za sport po kojem je ovaj deo sveta poznat. Sport po kojem prepoznaju, opet da budem u trendu, zapadni Balkan, ili ex-Yu.

POLITIKA I SPORT

Sve mi se čini da je ovaj suzavac bačen na navijače upućen nekom drugom, da se preko njega proba dokle se može. Ali zašto vaterpolo? Pa jednostavno- cilj ne bira sredstva, ili u ovom slučaju sredstvo ne bira cilj.

Kategorije: Aktuelno

0 коментара

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *