Najznačajniji, najprestižniji, najlepši … u svakom slučaju jedinstven – Vimbldon. Treći Gren slem ove sezone počinje a srpskih tenisera u glavnom žrebu je kao nikada pre.

NOVAK

Naravno favorit broj jedan, četvorostruki pobednik ovog turnira je Novak Đoković, koji brani titulu osvojenu prošle godine. Ovog proleća Novak igra sjajno, fizički i mentalno je superioran i po mnogima niko ga ne može sprečiti da dođe do petog trijumfa u Londonu. Drugi i treći favoriti Rafael Nadal i Rodžer Federer, ali obrnutim redom u odnosu na poziciju nosilaca, su u drugom delu kostura pa na megdan Novaku ne mogu pre finala.. U prvom kolu Đokovića očekuje Filip Kolšrajber.

SRBI

Pre Novaka na teren će Laslo Đere koji se sastaje sa Argentincem Andreocijem, Miomir Kecmanović igra sa Robertom Karbaljesom, Dušan Lajović sa Poljakom Hurkačom, Filip Krajinović sa Keperom iz Nemačke, a Janko Tipsarević sa Nišiokom. Koliki je njihov domet teško je reći, mnogo toga zavisi od trenutka nadahnuća, ali većina njih u prethodnih godinu dana pokazala je da mogu puno – ako se kockice slože. Još nezahvalnije je prognozirati šta mogu naše dve dame, Ivana Jorović igra protiv kvalifikantkinje Lesli Kerkhov, a Aleksandra Krunić protiv Karoline Muhove.

TRADICIJA I JOŠ PO NEŠTO

Jedini Gren slem koji se iga na travi koja je visoka tačno osam milimetara, na kojem nema reklama a igrači moraju da igraju u skroz beloj opremi, na kojem poraženi u prvom kolu dobija skoro 50 hiljada evra a pobednici u obe konkurencije preko dva i po miliona, kao i svake godine od 1877-e, počinje šest nedelja pre prvog ponedeljka u avgustu


0 коментара

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *