I šta sada. Ne čekajući „dan posle“ pokušavam da saznam da li sam ja to omanuo pre nedelju dana ili sam pogodio. Mesi? Odlučio je prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona u Barseloni, izdigao se kao pojedinac u bledom kolektivu i doneo Barsi ubedljivu pobedu. Većina je mislila dovoljnu za finale. Ali! Fudbal je čudna igra jer donosi čuda.

Dobro, nije čudo što je Liverpul u finalu, što je pobedio Barsu ubedljivije nego što je poražen u prvoj utakmici….. dešavalo se i ranije, setite se Pari sen Žermena upravo protiv Barselone ne tako davno. Ali baš zato što to nisu čuda fudbal je daleko najpopularniji sport na svetu. Ovoga puta Liverpul je, pored dobrog kolektiva imao i sjajnog pojedinca koji je za dva minuta preokrenuo dešavanja na terenu i od lagodnih (za Barsu) 1:0 doneo svom timu rezultat koji mu je doneo nadu a posle i prolaz u finale.

Mesi je opet zakazao u važnom trenutku, ekipa to nije mogla da nadoknadi, a sa druge strane tim sa Enfilda, bez prve i druge zvezde, dobio je večeras dve nove: Origija i Vajnalduma i pobedio.
Pa šta je onda bitnije u ekipi, vrhunski pojedinac ili snažan kolektiv, šta presuđuje? Nisam više siguran.

Vlada


0 коментара

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *