Fudbal je kolektivni sport u kojem često pojedinac ili pojedinci odlučuju. Kako je samo Liverpul nadigravao Barselonu u drugom poluvremenu utakmice u Kataloniji. Imao posed na Kamp Nou što skoro nikome ne uspeva, propuštao šanse, bio dominantan. Ali, njegovi najbolji pojedinci zakazali su u onome najvažnijem-nisu postigli gol, istina umnogome zahvaljujući i odličnom Ter Štegenu koji je branio sve.

Fraza o tome da posle propuštenih šansi sledi kazna potvrdila se ko zna koji put. Ako neki misle da je prvi gol Mesija posledica spleta okolnosti-greške odbrane, slučajnosti, sreće, nije. Mesi je bio na pravom mestu u pravo vreme a to i jeste odlika pravog napadača. Setite se Gerda Milera, Darka Pančeva….. Drugi gol je priča za sebe. Minijatura, remek delo u pravom trenutku za potpuni preokret utakmice i potpuni pad do tada dobrog, odličnog Liverpula.

Barselona je imala sjajnog pojedinaca-Liverpul nije i to je presudilo utakmicu a verovatno i pitanje ko će u finale. Naravno, svega toga ne bi bilo da Barselona nema još desetak vrhunskih igrača, ali ima ih i Liverpul, ali Barselona ima Mesija. Mnogo osporavan zbog skromnog udela u reprezentaciji Argentine u kojoj nije ostvario ni delić onoga što jeste sa klubom, omaleni napadač još jednom je pokazao svoje vrednosti i to koliki značaj ima za ekipu.

Nevidljiv pojedinac 70 minuta, za nekoliko trenutaka postao je glavni akter velike utakmice a to i jeste odlika velikih igrača. Hiljade i hiljade dobrih fudbalera igra ili je igralo u dugoj istoriji ovog sporta, ali samo neki su ostavili poseban trag i zahvaljjući svojoj posebnosti naterali ljubitelje fudbala da se o njima priča i decenijama pošto su završili karijere. Jedan od takvih biće Mesi.

Vlada, 02.05.2019.


0 коментара

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *